Jakobsen en Van Baarle Bloodbrothers, Marjolein van ’t Geloof geblesseerd

Lees hieronder het verhaal over Fabio Jakobsen (rechts) en Dylan van Baarle (links)

DJ Chuckie bracht Jakobsen en Van Baarle samen: ‘Het voelt als broederschap’ | Wielrennen | AD.nl

Algemeen Dagblad


Deelname Marjolein van ’t Geloof aan wielerronde van Dirksland onzeker

De schrik sloeg afgelopen week hard toe in Dirksland. Liefst 42 jaar was er geen wielerronde geweest in het lieflijke plaatsje op Goeree-Overflakkee. En nu er aanstaande zaterdag wel een mooi criterium op de agenda staat is plots de deelname van de hoofdrolspeler onzeker. Marjolein van ’t Geloof, kind van het dorp, heeft namelijk bij een val in de Ronde van Noorwegen haar knie geblesseerd. Al in de eerste etappe overkwam haar dat, was ze slachtoffer van een valpartij. Onmiddellijk werd ze naar een ziekenhuis vervoerd, waar een röntgenfoto nog geen uitsluitsel gaf over de blessure. Wel was de knie gezwollen en kon ze die niet buigen, een MRI scan die deze week wordt gedaan moet uitsluitsel geven over haar deelname aan de Ronde van Dirksland.

Het zou een domper zijn als Maria Apollonia, zoals de volledige naam van Marjolein van ’t Geloof luidt niet in haar woonplaats van start kan gaan. Haar broer Arie heeft er heel wat werk van gehad om deze koers weer van de grond te krijgen. Wat in verband met de corona niet een gemakkelijke zaak was. Maar met hulp van de burgemeester is alles in orde gekomen en staat er zaterdag een mooi deelnemersveld aan de start. Bij de bezoekers zijn oud-Raleighprof Aad van der Hoek en ook Leen Poortvliet komt uit het hoge noorden kijken hoe het met zijn opvolgers gaat.

Uiteraard hoopt Marjolein van ’t Geloof dat ze daar tussen in rijdt. Het ging juist weer goed met haar, nadat ze vier jaar geleden nog beloftenkampioen van Nederland was. Een volgend groot succes liet echter op zich wachten, wat uiteraard ook door de pandemie werd veroorzaakt. Ze werd afgelopen voorjaar wel 5e in Le Samyn, en won afgelopen maand twee koersen in België. Zowel in Vrasene als in Deurne kwam ze beide malen als eerste over de eindstreep. Hopelijk kan ze zaterdag daaraan een vervolg geven.   

Daarna wachten haar nog deelname aan parijs-Roubaix en de Womens Tour in Engeland. 

Hans van Houdt

Dit verhaal had in het AD/Rotterdams Dagblad moet staan, was weer geen ruimte voor een wielerverhaal

De van Schendels

DE HOLLANDSE VAN SCHENDELS WAREN FRANS GEWORDEN – De Muur (uitgeverijdemuur.nl)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *